start / Tips & Tricks / #

Planera middagarna med veckomenyer från @Jennysmatblogg. BONUS: Meal Planner!
Skandinaviens största mat- och resebloggare, Jenny Wersén från @Jennysmatblogg, ger oss en exklusiv titt in sin vardag som heltidsbloggare, kokboksförfattare och mamma till fyra barn.
Jenny Wersén är en av våra mest älskade matbloggare, där hennes veckomenyer hjälper och inspirerar tusentals läsare att planera vardagens måltider på ett smart sätt. Genom att måltidsplanera blir det dessutom lättare att äta medvetet och sunt, och så blir också mindre matsvinn - bra för din hälsa, för din plånbok och för miljön!
På Jennys blogg den här veckan kan du se hur hon planerar veckans matsedel med hjälp av sin personliga almanacka och slutsidorna Meal Planner.
Med hjälp av vår meal planner kan du skapa ett bibliotek med dina vanligaste vardagsrätter för att sen placera ut dem i ett 9-veckorsschema. Tycker du att du har tillräckligt med variation där, så är det bara att rulla schemat om och om igen. Rätt smidigt ändå, om vi får säga det själva!
Ingen Personlig Almanacka än? Skapa din skräddarsydda almanacka i tre enkla steg här! Glöm inte att välja Meal Planner på slutsidorna också!
Och vill du göra livet ännu lite enklare kan du bara ta Jennys veckomenyer rakt av, planera inköpslista efter dem och vips, så har du en hel veckas middagsfrid i köket!
Vill du se Jennys menyer och recept kan du kika här.
Vi pratade lite med Jenny för att höra hur hon tänker kring mat, barn och ett hektiskt vardagsliv.
Jenny, du har ju själv 4 barn, de flesta i skolåldern. Vad har du bra hack för att få vardagslivet att gå ihop?
Att förbereda är A och O. Man kan till exempel skala potatisen kvällen innan och tina kycklingen i kylen. Ett annat bra hack är att laga storkok så du kan frysa in resterna till månaden efter. Det sparar sjukt mycket tid!
Hur gör du för att engagera barnen i matlagningen?
Jag tror det är viktigt att låta barnen få vara med och planera middagarna. Då tycker de att det blir roligare. Hos oss får alla vara med och välja middagarna, åtminstone någon eller några dagar i veckan.
Har du några konkreta tips för att göra matlagningen enklare?
Just vardagar vill man ju att maten ska gå snabbt. Och det går att laga mat snabbt och från grunden! I veckodagarna brukar jag tänka gratänger som sköter sig självt, eller pastasåser som tar lika lång tid att koka som själva pastan. Alla har i alla fall 20 minuter att laga mat, även om man lever ett hektiskt liv!
Hur ska man tänka om man vill börja äta hälsosammare?
Frukt och grönt är såklart en nyttig del i vår kost, men sen tror jag att man kan äta allt, i lagom mängd. Däremot är jag ganska noga med att bara äta godis på helgerna, med undantag om det är kalas eller någon högtid.
Vilket är ditt go to-recept när du bara har 30 minuter på dig att fixa middagen?
30 minuter är lång tid för mig att laga mat! Men då blir det nog potatismos med köttbullar och brunsås. Tips: Skär potatisen smått så kokar den sig klar fortare.
Till sist: grön morgonsmoothie eller American pancakes deluxe?
American pancakes, of course. Livet är alldeles för kort för att räkna kalorier!
Du kan följa Jennys kulinariska resa på Instagram och Facebook (@Jennysmatblogg) samt läsa hennes blogg, menyer och recept på jennysmatblogg.se
Vill du testa vår Meal Planner redan nu? Klicka nedan så laddar du hem ett uppslag gratis!
Min Meal Planner
Vår blogg: Tips & Tricks
Skapa en personlig gästbok till din sommar- eller vinterstuga
Med vår personliga anteckningsbok kan du skräddarsy din egen unika gästbok och fylla den med allt från viktiga kontaktuppgifter till mysiga semesterberättelser och smarta checklistor.
5 smarta sätt att använda din almanacka – mer än bara en kalender
Få ut mer av din almanacka! Upptäck 5 kreativa sätt att använda den – från habit trackers till matplanering. Läs våra bästa tips!