Tips & tricks
Nu lanserar vi våra nya lärarsidor, för att hjälpa dig i ditt arbete med planering och förberedelse av skoldagen, oavsett om dina elever pluggar på distans eller i klassrummet. Lärarsidorna har vi tagit fram i samarbete med Anna Wassenius, även känd som Fröken Anna. Skapa en Personlig Almanacka™ och lägg till lärarsidorna som slutsidor.

Så planerar du din vardag som lärare - 3 tips från Fröken Anna

Nu lanserar vi våra nya lärarsidor, för att hjälpa dig i ditt arbete med planering och förberedelse av skoldagen, oavsett om dina elever pluggar på distans eller i klassrummet. Lärarsidorna har vi tagit fram i samarbete med Anna Wassenius, även känd som Fröken Anna. Skapa en Personlig Almanacka™ och lägg till lärarsidorna som slutsidor.

#Planering #Student




Anna Wassenius, även känd som Fröken Anna, är läraren som började skapa sitt eget skolmaterial för att locka eleverna till lustfyllt lärande.

Hennes kreativa material visade sig vara otroligt populärt bland lärarna som fick tag i det, så Anna samlade allt på en hemsida och skapade ett Instagramkonto som snabbt växte sig stort.



Ingenting slår känslan av att se gnistor tändas i elevernas stjärnögon när man märker att de förstått.

- För mig handlar det om att göra det svåra eller ointressanta begripligt och kul för de elever jag möter. Detta gör jag genom att skapa lustfyllt material som tilltalar eleverna, säger Anna när vi ber henne berätta mer om tanken bakom frökenanna.se. Ingenting slår känslan av att se gnistor tändas i elevernas stjärnögon när man märker att de förstått!


Nu har vi fått äran att i samarbete med henne ta fram nya slutsidor, speciellt designade för dig som är lärare. Dessa är skapade för att på bästa sätt hjälpa dig i ditt viktiga arbete.

Här finns plats för att samla viktiga fakta om läsåret. Du kan även sätta upp en liten målbild för din egen skull - vad vill du lägga ditt fokus på just den här terminen?

Fyll i vad du behöver göra på jobbet och de saker du måste göra utanför jobbet.


Skissa upp elevernas placering i olika klassrum, matsalen mm.

Är du nyfiken på hur dessa lärar-slutsidor ser ut kan du hitta dem och alla andra slutsidor i steg 4 när du designar din almanacka.

Många lärare idag har vissa digitala element i sitt dokumentations- och planeringsarbete, men behöver också ha den tydliga översikt som en papperskalender ger. Anna tipsar om hur man kombinerar det bästa av båda världar.


- Jag älskar min personliga almanacka som är upplagd efter mina behov. Jag kombinerar den med en digital planeringskalender för jobbet som jag skapat själv, men gillar även att ha en fysisk almanacka för att få ut det bästa av både det digitala och analoga.

Har du inte köpt din personliga almanacka ännu? Här kan du designa den precis som du vill redan idag!

Anna menar att grunden för en god undervisning ligger i en utförlig planering. Här kommer hennes topp 3 planeringstips för lärare.


  1. Planera smart - undvik stress! 

  2. Gör klart din nästkommande veckoplanering varje fredag, och förbered allt material som behövs till varje lektion i plastfickor eller mappar så att det blir enkelt att plocka fram när det är dags. På så vis undviker du kaos i kopieringsrummet på måndag morgon och att du får skynda fram en nöd-planering som bara skapar stress!

    Pimpa almanackan! 
    En fin almanacka gör verkligen att man vill använda den på riktigt. Använd fina klistermärken för att komma ihåg elevernas födelsedagar, vilka dagar ni har bokat utvecklingssamtal mm. Använd dina favoritfärger när du skriver och skapa veckouppslag i din egen stil.


  3. Använd lärarsidorna och spara tid!

Med hjälp av de nya lärarsidorna kan du t.ex. strukturera upp vad du måste göra hemma och på jobbet, skissa på elevplacering, planera projekt månad för månad samt jobba med målsättningar och fokusområden. Mallarna är framtagna för att underlätta din planering och spara dig tid, så välj ut de som passar dig bäst och som du har mest användning för.

- Kom ihåg att det ska vara kul att planera och glöm inte bort att klappa dig på axeln när du genomfört din plan, avslutar Anna.


Du kan kika på lärar-slutsidorna i steg 4 när du designar din almanacka. Där hittar du också en massa annat gott och blandat, exempelvis Workout Log, Meal Planner, Travel Journal, målarsidor mm.

Här hittar du Fröken Annas hemsida som är proppfull av en massa härlig inspiration och bra material till dig som är lärare och förskollärare.

Vår blogg: Tips & Tricks

Året som gått - reflektionsmall

2024 närmar sig sitt slut och 2025 står för dörren. Ta några minuter och fundera över det gångna året. Vad är du nöjd med och vad vill du förbättra nästa år? Ladda ner vår reflektionsmall här!

Få full koll på din ekonomi – utan krångel!

Att göra en budget behöver inte vara tråkigt – och nej, du behöver faktiskt inte sitta med Excel i timmar. Vi har tagit fram smarta ekonomimallar som gör det lättare (och roligare!) att hålla koll på pengarna.

Guide till våra temasidor

Våra temasidor är ett smörgåsbord av möjligheter. Följ med när vi går igenom varje kategori temasidor som vi erbjuder när du designar din almanacka, systemkalender eller Mixbok.

Omdömen på Trustpilot